...

KİMYA BÖLÜMÜ

BİTİRME PROJESİ RAPORU HAZIRLAMA YÖNERGESİ

RAPOR İÇERİĞİ

Rapor aşağıdaki ana başlıklardan oluşacaktır. Gerektiği hallerde alt başlıklar oluşturulabilir.

İçindekiler: Rapordaki konu başlıkları ve ilgili sayfa numaraları verilecektir.

Giriş: Bu bölümde ilgili anabilim dalı laboratuvarında gerçekleştirilecek olan projenin  konusu, amacı ve rapor içeriği hakkında öz bilgi verilecektir.

Anabilim Dalının Kısa Tanıtımı: Anabilimdalı adı, kısa tarihçesi, çalışmaları, yüksek lisans ve doktora öğrenci sayıları

Proje Bilgileri:

·         Projenin amacı, deney için gerekli olan materyal ve yöntem, hedef  belirtilmelidir.

·         Materyal ve Yöntem belirlendikten sonra her adım detaylı olarak açıklanmalıdır.

·         Kullanılan cihazların özellikleri, çalışma prensipleri ve ayarları anlatılmalıdır.

Laboratuvarda Yapılan Faaliyetler:

·         Öğrencinin proje içinde yürüttüğü çalışmalar,

·         Laboratuvarda sürekli veya geçici olarak görev aldığı faaliyetler,

·         Öğrencinin projeye kattıkları

Öğrencinin Laboratuvara Yönelik Önerileri:

·         Performans iyileştirmesi ve verimliliğe yönelik öneriler,

·         Kalite iyileştirmeye yönelik öneriler,

·         Ve diğer öneriler.

Sonuç: Bu bölümde proje dönemi boyunca öğrencinin edindiği bilgiler,gözlemler ve kazanımlar özetlenecektir.

RAPOR YAZIM FORMATI

·         Rapor, MS Word ortamında, Times New Roman yazı karakterinde, 1.5 satır aralığında, 12 punto yazı büyüklüğünde ve iki yana yaslı olarak yazılmalıdır.

·         Sayfa boşlukları; soldan 3 cm ve diğer taraflardan (sağdan, üstten ve alttan) 2 cm olmalıdır.

·         Tablo başlıkları tablonun üstünde, şekil başlıkları şeklin altında numaralandırılmış bir biçimde verilmelidir.

·         Tüm ana ve alt başlıklar sola dayalı olarak yazılmalıdır.

·         Sayfa numaraları sayfanın altında ortalı olarak verilmelidir. Giriş’e kadar Roma rakamı, Giriş’ten itibaren normal rakamlarla yazılmalıdır.

·         Kapak, ekteki formata uygun olarak hazırlanmalıdır.

Yukarıdaki kurallara göre hazırlanan rapor iki nüsha halinde ciltlenmiş olarak ilan edilen tarihlerde bitirme projesi danışman öğretim elemanına teslim edilmelidir.

Rapor içeriği Power Point sunumu haline getirilerek ilan edilen tarihte sunulmalıdır.